Kooste kaudesta 2014

KOOSTE KAUDESTA 2014

MPL:n naisten maakuntasarjan joukkue perustettiin syksyllä 2013. Joukkue aloitti silloin tavoitteellisen treenaamisen kesän 2014 otteluita varten. Säännölliset treenit olivat torstaisin Sairilan koulun salissa ja sunnuntaisin Kuplahallissa Raviradantiellä. Joukkue terävöitti lyömistä ajoittain myös Golfareenalla. Aluksi joukkueessa oli yli 20 naista, mutta talven aikana porukka kutistui 16 pelaajaan.

Itälohkossa pelattiin nelinkertainen runkosarja Kuopion, Siilinjärven, Juvan ja Mikkelin kesken. Siilinjärven pesis voitti itälohkon ja nousee suomensarjaan kaudeksi 2015. MPL pelasi 12 ottelua, joista puolet oli kotipelejä. MPL:n pelikausi käynnistyi 18.5. kotipelillä Puijon Pesistä vastaan ja päättyi 23.8. kotipeliin niinikään Puijon Pesistä vastaan. Päävalmentaja Marko Seppänen toimi pelinjohtajana lähes kaikissa peleissä. Juha Kaitainen ja Miklas Suokas toimivat avustavina viuhka- ja mailamiehinä.

 

MPL sai kauden aikana kolme pistettä. MPL-JuPe ottelu 18.6. päättyi supervuoron jälkeen lukemiin 1-2 (1-5, 7-6, 0-1). Tästä pelistä löytyy kooste myös YouTubesta. MPL nappasi yhden pisteen myös SiiPeltä kotikentällään 14.7. Ottelu oli juoksurikas ja eteni supervuoroon päättyen 1-2 (3-23, 6-5, 3-5). Kolmaskin piste saatiin kotikentällä kauden päätöspelissä Kuopiota vastaan 23.8. Jälleen voittaja ratkesi vasta supervuoron jälkeen pisteisiin 1-2 (3-2, 2-7, 0-1).

Ottelukooste MPL – JuPe 18.6.2014

Kauden päätteeksi MPL palkitsi naistenjoukkueen Lyöjäkuningattareksi Sini Kiisken ja Etenejiäkuningattareksi Aija Suikkasen. Kiiski pelasi ulkokentällä kolmospolttajan paikkaa pelaajanumerolla 5. Kiisken tehopisteet olivat 30 (26 lyötyä juoksua ja 4 tuotua juoksua). Suikkanen lukkaroi pelaajanumerolla 3. Suikkasen tehopisteet olivat 28 (9 lyötyä, 2 kunnaria ja 17 tuotua juoksua).

 

Suikkasen lisäksi kunnarin löi Sanna Hentinen (6L, 1K, 2T). Hentinen sai kauden päättyessä kunniamaininnan Vuoden Kehittyjänä. Hentinen pelasi siepparin paikkaa pääasiassa pelinumerolla 6. Joukkueen ykkösvahti ja kärkietenijä Taina Parkkinen nimettiin Vuoden Ahertajaksi. Palkitsijana oli Mainostoimisto Groteski, joka oli huomioinut Parkkisen aktiivisuuden sekä naistenjoukkueen että MPL:n toiminnassa.

Joukkueen kapteenille Sini Kiiskelle jäi kuluneesta kaudesta positiivinen tunne:

”Lähdimme kesän peleihin haastamaan muita lohkon joukkueita. Saimmekin pelattua kaikilta joukkueilta pisteen, joten kyllä meistä haastetta muille on ollut. Tämän kauden ansiosta jokaiselle joukkueen pelaajalle on tullut tutuksi joukkueessa ja kilpasarjassa pelaaminen, mitä menestyminen vaatii ja miten omaa peliä pitää vielä parantaa. Kun näihin asioihin paneudumme tulevan talven aikana ja saamme lisää varmuutta perusasioihin, niin ensi kaudella nähdään aivan uusi Mikkelin Pallonlyöjien naisten joukkue, joka taistelee tosissaan sarjapisteistä!”

Joukkueen harjoittelua ja kilpakautta oli tukemassa 12 yhteistyökumppania: Osuuskauppa Suur-Savo, Katsastus.fi, Maamerkki-infra.fi, YIT kuntatekniikka, Mainostoimisto Groteski, Henni’s, Fixus Mikkeli, Tuppuralan Baari, Martat, Suur-Savon Osuuspankki, Anttolanhovi ja Kaivinkoneurakointi Mika Parkkinen. MPL: n naistenjoukkue kiittää kuluneesta kaudesta tukijoitaan ja toivoo, että yhteistyö jatkuu vielä ensi kaudellakin.

MPL:n naistenjoukkue sai kesän aikana kiitettävästi huomioita eri medioilta ja näin ollen myös yhteistyökumppanit ovat saaneet näkyvyyttä. Länsi-Savo ja Kaupunkilehti uutisoi mikkeliläisen pesäpalloilun paluusta jo viime talvena. MPL:n harjoittelusta ja kilpakaudesta sai lukea myös kesällä Länsi-Savosta, Löytöretki kesään -liitteestä ja Viikkosista. YLE Etelä-Savon Radio teki jutun joukkueesta 6.6. ja Radio Mikkelissä haastateltiin joukkueen pelaajaa 11.6. YLE Itä-Suomi uutisoi etelänsavolaisesta pesäpallosta YLE:n paikallisuutisissa ja verkkosivuillaan elokuussa. MPL itse on tiedottanut toiminnastaan ja naisten joukkueen kaudesta aktiivisesti omilla kotisivuillaan ja Facebookissa.

Naisten joukkue piti kesän aikana myös pesiskoulua ja -kerhoa lapsille ja nuorille. Pesiskoulua vetivät Aija Suikkanen ja Minna Kosonen. Noin 40 innokasta pesiskoululaista ja kymmenkunta pesisnuorta harjoittelivat kesän ajan pesäpallon perustekniikkaa. Kauden päätteeksi sekä lapset, että nuoret pääsivät ottelutunnelmiin. Lapset pelasivat ottelun Juvan pesiskoululaisia vastaan ja nuoret haastoivat MPL:n naistenjoukkueen pelaajat.  Pesiskoulusta ja -kerhosta jäi positiiviset tunnelmat ja toimintaa on tarkoitus jatkaa viimeistään ensi kesänä. Lasten ja nuorten harrastepesistoiminta sai OKM:n myöntämää seuratukea.

MPL:n seuratoiminta on maakuntasarjaan osallistumisen ja pesiskoulun ja -kerhon myötä vilkastunut, monipuolistunut ja tullut näkyvämmäksi Mikkelissä. Seura toivoo jäsenistään uusia aktiivisia seuratoimijoita ja toivottaa uudet jäsenet ja yhteistyökumppanit lämpimästi tervetulleeksi. Loppukesän myötä naisten ajatukset suuntaavat jo uuteen treenikauteen ja kesän 2015 kilpakauteen